Συνέντευξη Τύπου για το 3ο Kallithea Night Run 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλλιθέας

Ο 3ος Νυχτερινός αγώνας που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας με την επωνυμία «Kallithea Night Run» θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας.

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν οι διοργανωτές, με την παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Παναγιώτη Δημάκου, του ομοσπονδιακού προπονητή, Χρήστου Παπαχρήστου, του περσινού νικητή του Πανελληνίου πρωταθλήματος του Μαραθωνίου, Κώστα Γκελαούζου, και των πολλά υποσχόμενων νέων αθλητριών, Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου και Μοσχούλας Μανούσου.

Οομιλητής Π.Δημάκος- Δεξια Δήμαρχος ΚΑλλιθέας και αθλητεςΟ κ. Παναγιώτης Δημάκος καλωσόρισε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους για την συνεισφορά τους στη διοργάνωση και κυρίως τον δήμαρχο Καλλιθέας κο Δημήτρη Κάρναβο για τον οποίο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζεται μαζί του, γιατί είναι άνθρωπος του αθλητισμού και γνωρίζει καλά τον κλασικό αθλητισμό.
Έκανε ειδική αναφορά στους χορηγούς της διοργάνωσης και επεσήμανε πως την βραδιά της 20ης Οκτωβρίου θα υπάρχουν παράλληλα διάφορα happenings με μουσική, πυροτεχνήματα και άλλες δραστηριότητες.
Το Kallithea Night Run αποτελεί μια πιστοποιημένη διαδρομή ως αγώνας σε δημόσιο δρόμο από τις διεθνείς ομοσπονδίες (AIMS και IAAF).
Πανελ στη Συνέντευξη Τυπου Kallithea Night Run 2018Στον χαιρετσμό του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:
«Χαίρομαι που το Kallithea Night Run εξελίχθηκε σε ένα θεσμό για την πόλη μας. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Θα είναι ένας όμορφος αγώνας κι εύχομαι καλή μας επιτυχία.
Οι όμορφες εικόνες που είχαμε από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε μαζί με τον διοργανωτή Σύλλογο Φιλαθλητικό Καλλιθέας, την προσπάθειά μας και τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετοχές των δρομέων κάθε χρόνο και αυξάνονται. Φέτος ο στόχος μας είναι οι 2.000 δρομείς στα 5.000 μέτρα και 1.500 στα 2,5 χιλιόμετρα»
«Πριν από δύο χρόνια συμμετείχα κι εγώ στον αγώνα. Σαν άνθρωπος του στίβου προσπαθώ να βοηθήσω το δρομικό κίνημα, γιατί είναι καλό για τον αθλητισμό. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο πρωταθλητισμός ταιριάζει στις μεγάλες ηλικίες. Δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα έπρεπε να κάνεις σε μικρότερη ηλικία. Το αρνητικό για τις αποστάσεις στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε μεγάλους αγώνες ώστε να παίρνουν εμπειρίες οι δικοί μας νέοι αθλητές, όπως γινόταν παλαιότερα με τα “Βαρδινογιάννεια“ και τα “Τσικλητήρεια“. Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει και η ομοσπονδία. Συγχαίρω τον Φιλαθλητικό και το Δήμο Καλλιθέας για την διοργάνωση των αγώνων» είπε ο προπονητής Χρήστος Παπαχρήστος.
«Ο αγώνας μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές που θα τρέξουν και στο Μαραθώνιο της Αθήνας (11/11). Μπορεί να γίνει μια καλή προπόνηση, ένα καλό τεστ. Η διαδρομή είναι καλή, εύχομαι να βοηθήσει και ο καιρός και όλα να πάνε καλά» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρωταθλητής Κώστας Γκελαούζος.
«Θα συμμετάσχω για 3η συνεχή χρονιά. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και χαίρεσαι να συμμετέχεις» τόνισε η Βαλκανιονίκης Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ενώ το ίδιο πιστεύει και η αθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Μοσχούλα Μανούσου, η οποία επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό που ο αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα».