Ο Δήμος Καλλιθέας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών

Ο Δήμος μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 ημερίδα με θέμα:

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ»

hmera_amea_2018_1Στην συζήτηση συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, η εκπρόσωπος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, ειδική Γραμματέας κα Φωτεινή Παντιώρα, εκπρόσωποι της Τροχαίας Καλλιθέας με τον διοικητή του τμήματος ατυχημάτων κ. Γεώργιο Μπόλωση, καθώς και οι κκ Μενέλαος Τσαούσης Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Κωνσταντίνος Χόρτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Δημήτριος Σιφάκης Αναπληρωτής Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Φώτης Ζάκας, αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Ζωή Γερουλάνου, Πρόεδρος του «Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και πλήθος πολιτών ενώ την συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μανώλης Κωστάκης.
hmera_amea_2018_2Στην συζήτηση έγινε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως άτομα με προβλήματα Όρασης και κινητικές δυσκολίες, στην μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

hmera_amea_2018_3 hmera_amea_2018_4Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Κύπρου όπου συμμετείχαν σε δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης μας. Συγκεκριμένα έγινε, προσομοίωση βαδίσματος με λευκό μπαστούνι, Παρουσίαση Σκύλων Οδηγών και τοποθετήθηκαν καρτελάκια στους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. με την επιγραφή «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»