Kallithea Half Marathon – 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας

ο  στηρίζει το «ΕΛΙΖΑ» με «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και πρέσβειρα την Άρτεμις Ιγνατίου

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 έρχεται ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας (www.kallitheahalf.gr), ο οποίος διοργανώνεται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος πάντα είναι αρωγός σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση της πόλης μας.

Επίσης, ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του BeActive Hellas ενώ όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF.

Στις αγωνιστικές διαδρομές εκτός των 21,1km έρχονται να προστεθούν τα 5 km και το 1 km για παιδιά και η σκυταλοδρομία 2Χ10,5 km και 4Χ5,2 km. Ο περιβάλλον χώρος του ΚΠΙΣΝ αλλά και η πλατεία νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας αποτελούν την ιδανική διαδρομή για τα 21.100 μέτρα του Ημιμαραθωνίου δρόμου καθώς επίσης και για τη διαδρομή των 5km.
Ο αγώνας μας αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύ σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξουμε τα σύνορα της πόλης μας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως άλλωστε έκανε ο Θησέας, που αποτελεί και το σύμβολο της Καλλιθέας στη Μυθολογία μας. Κι αυτό από μόνο του αξίζει να «περάσει» στις επόμενες γενεές όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο, διδάσκοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορία του τόπου μας μέσα από την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», ειδικά σε αυτές τις ιστορικές περιοχές όπως αυτή της Καλλιθέας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα (www.kallitheahalf.gr) είτε στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 19:30.

Πρέσβειρα του 1ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας θα είναι η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου.
Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008. Υπήρξε Ιέρεια και βοηθός χορογράφου της Μαρία Χορς από το 1988 και λαμπαδηδρόμος από το 2006. Συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία για την αναβίωση της Ιστορίας των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Σχολή «Ίασμος», όπου υπήρξε και Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Επίσης, έχει βραβευτεί για το έργο της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Άρτεμις Ιγνατίου θα στηρίξει ενεργά τον αγώνα με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο του αθλητισμού, την ευγενική της παρουσία και την ευαισθησία της σε διοργανώσεις με κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και της Ο.Ε του αγώνα, Παναγιώτης Δημάκος, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά την Άρτεμις Ιγνατίου, που αποδέχτηκε την πρόταση μας να είναι η πρέσβειρα του αγώνα μας, με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της χαράς της συμμετοχής σε έναν μαζικό αγώνα, προωθώντας, ταυτόχρονα, τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης, μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σωματείο,«ΕΛΙΖΑ».
Από την πλευρά της, η Άρτεμις Ιγνάτιου τόνισε: «Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος της Πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon, ως χορογράφος, το θεώρησα τιμή μου. Όταν με πληροφόρησαν ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του σωματείου, κατά της κακοποίησης του παιδιού, ”ΕΛΙΖΑ”, ως μητέρα το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο Μαραθώνιος και κατά συνέπεια ο Ημιμαραθώνιος, είναι ένα αγώνισμα που όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχει Ελληνικό όνομα και αρχαίες Ελληνικές ρίζες. Πρεσβεύει όλες τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας, αλλά όχι μόνο. Είναι ένα αγώνισμα που το ζητούμενο δεν είναι η νίκη, δεν είναι αυτοσκοπός να ξεπεράσουμε τον αντίπαλο, αλλά να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Σας καλώ όλους λοιπόν ανεξαρτήτως ηλικίας. Ελάτε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ελάτε να ξεπεράσουμε τις αντοχές μας στο Kallithea Half Marathon. Σημασία δεν έχει ο τερματισμός, σημασία έχει η συμμετοχή».
Tο Kallithea Half Marathon, ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΕΛΙΖΑ». Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία των βρεφών και παιδιών, που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Kallithea Half Marathon, την ημέρα του αγώνα θα μπορούν να γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το «Όραμα Ελπίδας» με την αμέριστη βοήθεια της Marathon Team Greece και της Μαρίας Πολύζου, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Half Marathon