4ο KALLITHEA NIGHT RUN 2019

το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Με σύνθημα «Ελάτε να φωτίσουμε την Καλλιθέα», ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, το ξεχωριστό νυχτερινό αθλητικό δρώμενο «KALLITHEA NIGHT RUN», όπου χιλιάδες δρομείς κάνουν την Νύχτα-Μέρα, τρέχοντας στην κεντρική Λεωφόρο, Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BeActive Hellas, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, και του ΣΕΓΑΣ ενώ όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την ΑIMS International και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού IAAF.
Το 2018, στο 3ο Kallithea Night Run οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 3.500 δρομείς κάθε κατηγορίας στις διαδρομές των 2,5 km αλλά και των 5 km, μιας και ο μοναδικός αυτός αγώνας απευθύνεται σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας ενώ αξιόλογες είναι και οι συμμετοχές Ελλήνων Πρωταθλητών του στίβου και των μεγάλων αποστάσεων. Από φέτος, μάλιστα, προστίθεται και η διαδρομή των 10 km!!!
Η κεντρική Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος στην πλατεία Τζιτζιφιών έως την Εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, φωτίζεται στο πέρασμα των δρομέων από τους ειδικούς φακούς με τους οποίους τρέχουν προσαρμοσμένους στο κεφάλι, προσφέροντας έτσι ένα εντυπωσιακό θέαμα!!
Η τεράστια επιτυχία του «KALLITHEA NIGHT RUN» οφείλεται όχι μόνο στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και την πολυετή εμπειρία της Οργανωτικής Επιτροπής στη διοργάνωση δρομικών γεγονότων αλλά και στη συνεχή προβολή του σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης της χώρας. Σπουδαία είναι και η συμμετοχή των εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από κάθε πόστο και βρίσκονται συνεχώς δίπλα στους δρομείς και τους διοργανωτές, προάγοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό κομμάτι του αγώνα είναι και ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας, μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο MDA Ελλάς, ένα φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000 με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, οι οποίες αφορούν σε πολυπληθείς ομάδες παθήσεων γενετικής κυρίως προέλευσης, που πλήττουν κυρίως το μυϊκό σύστημα. Η δράση του MDA στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και στον εθελοντισμό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα (www.kallitheanightrun.gr) είτε στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 19:30.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Night Run