Ένας Χρόνος Αλλαγής στον Δήμο Καλλιθέας

Η πλατεία Δαβάκη γέμισε χθες από πολίτες του Δήμου Καλλιθέας που συνέρευσαν στο σημείο της εκδήλωσης για να ακούσουν από τον Δήμαρχο της πόλης τους, Δημήτρη Κάρναβο, τον απολογισμό του ενός έτους Δημαρχίας του αλλά κυρίως να απευθύνουν ερωτήματα, παρατηρήσεις ακόμη και προτάσεις για θέματα που απασχολούν την πόλη τους και να δεχθούν άμεσα απαντήσεις.
Οι Καλλιθεάτες τον Μάιο του 2014, πήραν τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουν την πόλη τους, να αλλάξουν τον τρόπο που ο δήμος αντιμετωπίζει τους δημότες. Να έχουν ένα δήμο ευαίσθητο στα προβλήματα των Δημοτών, δραστήριο, διεκδικητικό, με νέες ιδέες και ενέργεια για να ξαναδώσει στην Καλλιθέα την χαμένη αίγλη της και μια σύγχρονη ποιότητα ζωής.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κάνοντας τον απολογισμό του ενός έτους δράσης του, αναφέρθηκε σε όσα καταρχήν κατάφερε να πετύχει και να καθιερώσει με δομές όπως τον αστυνομικό της γειτονιάς, το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς με την παροχή δωρεάν ιατρικών, νομικών λογιστικών υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση των πολιτών για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τη δημιουργία του κέντρου Πρόληψης Υγείας, τη φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία, την καθιέρωση κάθε Τετάρτη της ώρας του δημότη.

καλλιθεα απολογισμος

Η νέα δημοτική αρχή έδωσε ιδιαίτερη προτεραιότητα στο ζήτημα της καθαριότητας της πόλης, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στα δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Επιπλέον έχει δρομολογηθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων προϋπολογισμού 5,500,000 ευρώ για την πόλη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τομέα του πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Μιλήσαμε προεκλογικά για την ανάγκη ο Δήμος να είναι διεκδικητικός, να προωθεί τις νέες ιδέες, να είναι πρωτοπόρος.
Ότι κάνουμε έχει μια κατεύθυνση.
Να ξανακάνουμε την πόλη μας τόπο επίσκεψης για ολόκληρη την Αττική, ώστε να δυναμώσουμε την τοπική μας οικονομία, τις θέσεις απασχόλησης αλλά και την ποιότητα ζωής μας.
Αυτήν είναι η νέα Καλλιθέα που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αναπτύσσεται και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Έγιναν πολλά αυτό τον πρώτο χρόνο.
Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα».


Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου ΕΔΩ