Με αίσθημα υπερηφάνειας τιμήθηκε στην πόλη μας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

28h_october_2015_1

Με λαμπρότητα διεξήχθησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» στο Δήμο Καλλιθέας.
Από νωρίς το πρωί, στην πλατεία Κύπρου, οι δημότες πήραν θέση κατά μήκος της διαδρομής που πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για να παρακολουθήσουν με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου της Καλλιθέας να αποδίδουν τιμές στους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
Στην παρέλαση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων της πόλης, τα νήπια του Π.Ε.Ν. και των προσκόπων της Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: « Ο ελληνισμός σήμερα γιορτάζει σ’ όλον τον κόσμο, μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της μακραίωνης ιστορικής του διαδρομής. Την γιορτάζει σε μια δύσκολη συγκυρία, με σκοπό να αντλήσει δύναμη και διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του. Και η 28η Οκτωβρίου είναι σίγουρα μια επέτειος που είναι πλούσια σε διδάγματα, συμβολισμούς αλλά και μια επέτειος που πρέπει να δυναμώνει και την εθνική μας αυτογνωσία αλλά και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Γιατί εκείνες τις ημέρες του ’40, ο ελληνισμός για άλλη μια φορά διαμόρφωσε την παγκόσμια ιστορία, για άλλη μια φορά παρενέβη σε μια παγκόσμια ιστορική εξέλιξη, με τρόπο επωφελή για ολόκληρη την ανθρωπότητα».
Ο κ. Κάρναβος κατέληξε στην ομιλία του «Είμαστε σε περίοδο κρίσης. Το ίδιο συνέβαινε και αυτές τις ημέρες πριν από 75 χρόνια. Όμως τότε την κρίση την μετατρέψαμε σε έναν παγκόσμιο θρίαμβο. Μπορούμε να το κάνουμε και τώρα. Ο ελληνισμός είναι κάτι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στο στενό πλαίσιο μιας εθνικής μιζέριας και ενός εθνικού απομονωτισμού.
Η 28η Οκτωβρίου έδειξε ότι οι Έλληνες μπορούμε όχι μόνο να επιβιώνουμε, μπορούμε να θριαμβεύουμε!».

28h_october_2015_2

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων και των παραστατών από όλα τα σχολεία της πόλης μας συνοδεία εκπαιδευτικών και με την παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αντιστασιακών, κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα Αγγελική Λεβέντη ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Καπάταη.