Νέο Υπερσύγχρονο μηχάνημα ανακύκλωσης στην πλατεία Δαβάκη

Anakyklosh_davaki_1

Ο Δήμος Καλλιθέας στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος, εγκατέστησε ένα νέο αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας στην Πλατεία Δαβάκη, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος που παρέστη στην εγκατάσταση του μηχανήματος δήλωσε: «Η ανακύκλωση είναι κατ’ αρχήν μια υπόθεση των πολιτών. Από τον πολίτη εξαρτάται εάν θα επιτύχει η θα αποτύχει ένα σύστημα ανακύκλωσης.
Εμείς στο Δήμο Καλλιθέας, έχουμε ως προτεραιότητα την ανακύκλωση κάνοντας μια νέα αρχή στον τομέα της καθαριότητας. Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι βέβαιος ότι εάν θέλουμε να υπάρξει ανακύκλωση στη χώρα, η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι καθοριστική ερχόμενοι – αν χρειαστεί- και σε σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και κατεστημένα συμφέροντα».

Anakyklosh_davaki_2

Ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, καθαριότητας και τοπικής ανάπτυξης Μανώλης Κωστάκης δήλωσε ότι: «στόχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αυξανόμενη δραστηριότητα των δημοτών στα περιβαλλοντικά θέματα. Η έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών – δημοτών στα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου μας θα αποτελέσει το βήμα για να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές».