Κατάθεση στεφάνου για την «Ημέρα της Νίκης» (9η Μαΐου) από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο

hmera_nikhs_2020_1Σε μία σεμνή τελετή, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ, που βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Συγγρού και Φιλαρέτου, Καλλιθέα, σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2020.
Σχετικά με τον εορτασμό της ημέρας αυτής η οποία καθιερώθηκε μετά την υπογραφή του γερμανικού συμφώνου παράδοσης τη νύχτα της 8ης Μαΐου 1945, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε μεταξύ άλλων:
hmera_nikhs_2020_2«Για μία ακόμη φορά και αυτή τη φορά κάτω από της ιδιαίτερες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, βρισκόμαστε εδώ για να αποδώσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους σ’ αυτή την τόσο συνταρακτική μάχη για την ανθρωπότητα και το μέλλον της, τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα εκατομμύρια των πατριωτών από τις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης που έδωσαν την ζωή τους αλλά και αυτούς που συνέβαλλαν με τρόπο άμεσο στην απελευθέρωση της Ευρώπης και στην παγκόσμια νίκη κατά του φασισμού.
Χωρίς αυτή την συμβολή, ο πλανήτης θα είχε μια εντελώς διαφορετική χαοτική πορεία.
Η Καλλιθέα σ’ αυτόν τον αγώνα είχε τη δική της συμβολή, δυστυχώς με μεγάλο φόρο αίματος.
Αυτό λοιπόν, το μνημείο συνδέει το παρελθόν αλλά και το μέλλον, συνδέει τους λαούς του κόσμου, αλλά ιδιαίτερα συνδέει τους Έλληνες με τους λαούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Κλείνω με μία φράση. Η θυσία των ανθρώπων είναι για εμάς ιστορικό χρέος και καθήκον μας να τους τιμήσουμε κάνοντας πράξη το μήνυμά τους!»