Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2020 – Όλη η Καλλιθέα μία γειτονιά

Τα τελευταία επιπλέον περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, που απαγορεύουν τη διενέργεια και θεατρικών παραστάσεων από τις 24 Σεπτεμβρίου 2020, μας υποχρεώνουν στην αναβολή του προγραμματισμένου για την Πέμπτη 24/09 «Ονείρου της διπλανής πόρτας».
Η συγκεκριμένη παράσταση επρόκειτο να δοθεί στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων).
Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θεατρική παράσταση «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», θα δοθεί κανονικά, στον ίδιο χώρο.


Από φέτος, λειτουργεί ο νέος δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Σινέ Τζιτζιφιές» (10° Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Ηρακλέους & Αχιλλέως) κάθε βράδυ στις 10:30 μ.μ. Μαζί με το καθιερωμένο πλέον «Σινέ Θερινόν» (καθημερινά στις 21:00), στις πρώην εγκαταστάσεις των πλυντηρίων του ΙΚΑ (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) ο πολιτισμός φθάνει σε κάθε γωνιά της πόλης. Μια κινηματογραφική πανδαισία από τις 22 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου.
Ακόμα πολλές συναυλίες, θεατρικά, καραγκιόζης, παιδικά δρώμενα, ρεμπέτικο τριήμερο, το καθιερωμένο Μεσογειακό Φεστιβάλ και ένας νέος θεσμός, τα «Χαροκόπεια».
Βρείτε τις εκδηλώσεις που γίνονται φέτος, δίπλα από το σπίτι σας!
Επισκεφθείτε καθημερινά το www.kallithea.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (αρχείο .pdf)

*Επισήμανση: Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδό του. Επιπλέον, απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές στους διαμορφωμένους για κάθε εκδήλωση χώρους

Σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας τηρούνται οι οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Ενδέχεται κάποιες εκδηλώσεις να τροποποιηθούν, στο ενδεχόμενο νέων υγειονομικών οδηγιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ_SΤο Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι πλέον, μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, ένας καταξιωμένος θεσμός για την πόλη μας. Αυτή την χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, προσπαθήσαμε ιδιαίτερα ώστε να το προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις μας.
Ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός δεύτερου θερινού κινηματογράφου που θα ακολουθήσει τη μεγάλη επιτυχία του «Σινέ Θερινόν».
Επί πλέον, οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και οι παραστάσεις θα αγκαλιάσουν όλη την Καλλιθέα. Τόσο αυτές που κάθε χρόνο γίνονται με μεγάλη συμμετοχή, όπως το «Ρεμπέτικο Τριήμερο», όσο και νεοεισαγόμενες, όπως τα «Χαροκόπεια», όπου περιμένουμε να αγκαλιαστούν από το κοινό της πόλης μας.
Πρωταγωνιστές και αυτή τη χρονιά είναι η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση οι τοπικοί φορείς πολιτισμού και αξιόλογοι καλλιτέχνες. Μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020, δίνουμε πρόσφορο βήμα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας δημιουργίας αλλά και επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.
Καλό Καλοκαίρι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ
Δήμαρχος Καλλιθέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣεργιάνι στις γειτονιές της πόλης μας, κάνει φέτος ο Πολιτισμός. Παρουσιάζοντας μια διαφορετική αντίληψη, φέρνουμε το πλούσιο πρόγραμμα δίπλα στις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες.
Ενισχύουμε τόσο το νότιο και το βόρειο τμήμα, με νέο θερινό κινηματογράφο και στις Τζιτζιφιές ενώ άλλος ένας νέος θεσμός γεννιέται, τα «Χαροκόπεια»!
Προερχόμαστε από έναν εξαιρετικό δύσκολο χειμώνα που, προσωρινά θέλουμε να πιστεύουμε, άλλαξε τις ζωές μας. Και τώρα, μπροστά στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ο Πολιτισμός αποτελεί για όλους μας, ανάγκη κι όχι πολυτέλεια. Το πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε, δεν είναι αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Το προσαρμόσαμε στις νέες συνθήκες, βάσει των επιβαλλόμενων κανόνων. Όμως, περιέχει θεάματα και δρώμενα για όλες τις προτιμήσεις και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό: Δίνει διέξοδο, με καθημερινές δωρεάν προβολές και παραστάσεις, σ’ εκείνους που θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην πόλη.
Πλέον, εδώ, ο Πολιτισμός κινείται σε άλλα επίπεδα και προσελκύει άτομα κι από άλλους Δήμους, όπως συνέβη με «Το θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», που έκανε θραύση.
Συνεχίζουμε με ζήλο και αποφασιστικότητα, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο!

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ

28SELIDO_TELIKO01 28SELIDO_TELIKO02 28SELIDO_TELIKO03 28SELIDO_TELIKO04 28SELIDO_TELIKO05 28SELIDO_TELIKO06 28SELIDO_TELIKO07 28SELIDO_TELIKO08 28SELIDO_TELIKO09 28SELIDO_TELIKO10 28SELIDO_TELIKO11 28SELIDO_TELIKO12 28SELIDO_TELIKO13 28SELIDO_TELIKO14 28SELIDO_TELIKO15 28SELIDO_TELIKO16 28SELIDO_TELIKO17 28SELIDO_TELIKO18 28SELIDO_TELIKO19 28SELIDO_TELIKO20 28SELIDO_TELIKO21 28SELIDO_TELIKO22 28SELIDO_TELIKO23 28SELIDO_TELIKO24 28SELIDO_TELIKO25 28SELIDO_TELIKO26 28SELIDO_TELIKO27 28SELIDO_TELIKO28