Ενημέρωση διαχείρισης κρούσματος COVID-19, σε εργαζόμενο του βρεφονηπιακού σταθμού Σωκράτους 131

opaa_logo

Καλλιθέα 22-09-2020

Με αφορμή την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19, σε εργαζόμενο του βρεφονηπιακού σταθμού Σωκράτους 131 την Τετάρτη 16-09-2020 και τη χθεσινή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος από τον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κο Κώστα Ασκούνη οφείλω να διευκρινίσω τα εξής.

Η Διεύθυνση Παιδικής Αγωγής του Δήμου Καλλιθέας ακολουθεί πλήρως και σχολαστικά τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αρμόδιων φορέων διαχείρισης της πανδημίας, δηλαδή ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και του Υπ. Εσωτερικών.
Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή του επιβεβαιωμένου κρούσματος, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Αναστείλαμε τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού Σωκράτους 131 με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και ταυτόχρονη επικοινωνία του εκπαιδευτικού προσωπικού με τους γονείς των παιδιών, έως και την Κυριακή 27-09-2020, σύμφωνα με τις καθοδηγήσεις του ΕΟΔΥ.
  • Επισκέφθηκα προσωπικά το βρεφονηπιακό σταθμό διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης του κρούσματος.
  • Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία για να ξεκινήσει η άμεση ιχνηλάτηση των στενών επαφών του κρούσματος η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 17-09-2020 και είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.
  • Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ και το γιατρό εργασίας, προγραμματίσαμε τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για το προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού. Τα τεστ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη 23-09-2020 και Πέμπτη 24-09-2020. Οι εργαζόμενοι είναι ενήμεροι από την Παρασκευή 18-09-2020. (Τα τεστ ανίχνευσης , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μετά από επτά ημέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος για να είναι πλήρως αξιόπιστα).

Η Διεύθυνση Παιδικής Αγωγής του Δήμου Καλλιθέας, αποδεικνύει καθημερινά με τη φροντίδα εκατοντάδων παιδιών και οικογενειών που μας εμπιστεύονται, την ετοιμότητα και πληρότητα όλων των προβλεπόμενων για την ασφαλή λειτουργία των δομών της.
Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική στιγμή για το σύνολο της κοινωνίας μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην έγκυρη επιστημονική καθοδήγηση και τις οδηγίες της επίσημης πολιτείας.
Η διασπορά πανικού και παραπληροφόρησης στην κοινωνία μόνο κακό μπορεί να προσφέρει.

Ας αναλογιστεί ο καθένας μας την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του.

Μανώλης Κωστάκης

Πρόεδρος Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης
«Γιάννης Γάλλος»