Πρόγραμμα τηλεϊατρικής- εξυπηρέτηση δημοτών online μέσω virtual κλινικής

Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ!

Κατά τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, η χρήση της τεχνολογίας για την διεκπεραίωση υποχρεώσεων και διαδικασιών εξ’ αποστάσεως ορίζεται ως κύρια προτεραιότητα στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας πρόνοιας.

Ο Δήμος μας, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων ομάδων προχωρά στη δημιουργία online κλινικής μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους ιατρούς και να λάβουν συμβουλευτική διάγνωση.

Ο Πολίτης θα επικοινωνεί με το Δημοτικό Κέντρο Υγείας στο τηλέφωνο 210 95.32.712-13 ή μέσω email στο iatreia@kallithea.gr προκειμένου να προγραμματίσει βιντεοσυνεδρία με τον ειδικό γιατρό (παιδίατρο, γυναικολόγο, πνευμονολόγο, καρδιολόγο και γενικό ιατρό). Θα πρέπει να διαθέτει προσωπικό λογαριασμό email, καθώς και συσκευή με κάμερα με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, θα δρομολογείται διασύνδεση μέσω ασφαλούς καναλιού βιντεοσυνεδρίας με ειδικό ιατρό, υπάλληλο του Δημοτικού Κέντρου Υγείας του Δήμου Καλλιθέας.
Εναλλακτικά, μπορούν να προγραμματίζονται ραντεβού τηλεσυνεδρίας με τοπικούς ιατρούς του Δήμου που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  1. Ο Πολίτης επικοινωνεί με το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας στα τηλέφωνα 210 95.32.712-13 ή μέσω email στο iatreia@kallithea.gr προκειμένου να προγραμματίσει βιντεοσυνεδρία με τον ειδικό ιατρό (παιδίατρο, γυναικολόγο, πνευμονολόγο, καρδιολόγο και γενικό ιατρό).
  2. Μόλις προγραμματιστεί το ραντεβού, λαμβάνει στο email που έχει δηλώσει, τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας (δηλαδή αποστέλλεται link για να συνδεθεί, με ημερομηνία και ώρα).
  3. Προ της βιντεοσυνεδρίας λαμβάνει υπενθύμιση μέσω email.
  4. Μετά την ολοκλήρωση της βιντεοσυνεδρίας λαμβάνει στο email του συμβουλευτική διάγνωση.
  5. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης μέσω ΗΔΙΚΑ, συνεπώς ο Πολίτης εάν έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης μπορεί να λάβει τη συνταγή του.

Ο Πολίτης πρέπει να διαθέτει λογαριασμό email που θα δηλώσει στην υπηρεσία του Δήμου κατά την εγγραφή του, καθώς και συσκευή με κάμερα με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε απόλυτη συνάφεια με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων.