Παρουσίαση της Στρατηγικής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και «Έξυπνης Πόλης» του Δήμου Καλλιθέας από τον Δήμαρχο Καλλιθέας στην ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτική

parousiash_25.05.2022_1Ο Δήμος Καλλιθέας, είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας, που επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και κλιμάκιο του Υπουργείου, στις 25 Μαΐου 2022, προκειμένου να ενημερωθούν για την Στρατηγική Ψηφιακού Μετασχηματισμού και «Έξυπνης Πόλης» του Δήμου.

parousiash_25.05.2022_2Στην υλοποίηση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, ο Δήμος Καλλιθέας, ήδη παρέχει, μεταξύ άλλων, 37 ψηφιακές υπηρεσίες για την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα μεταξύ άλλων στοχεύει σε εφαρμογές όπως: η Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙοΤ), το έξυπνο σύστημα αισθητήρων αποτροπής παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης, την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις και ένα πλήθος ακόμη στόχων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης, συνεχάρη τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τους συνεργάτες του, για την ψηφιακή στρατηγική της πόλης, και τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά καθ’ ότι είστε ο Δήμος που φιλοξενεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η στρατηγική σας είναι εξαιρετικά συμπαγής, έχετε εντάξει το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων, το πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο κ. Λιβάνιος, και προβλέπει τη χρηματοδότηση μιας σειράς ενεργειών και δράσεων για τους Δήμους.
Έχετε εντάξει αυτό το πρόγραμμα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής, ενός ευρύτερου οράματος για την συνολική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας, θα είμαστε δίπλα σας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε ότι μας ζητήσετε».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιος δήλωσε:
«Η Καλλιθέα είναι ένας από τους πιο ζωντανούς Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής, με παρά πολλούς επισκέπτες, δύο Πανεπιστήμια που λειτουργούν στα όρια του, είναι λοιπόν παρά πολύ σημαντικό, να βοηθήσουμε με τα σύγχρονα εργαλεία, ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Δήμο Καλλιθέας, να εντάξει στη στρατηγική του συστήματα λειτουργίας των έξυπνων πόλεων, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων, των επισκεπτών, και να απολαμβάνουν όλοι ένα καλύτερο επίπεδο ζωής».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο, για να τους παρουσιάσουμε την ευρύτερη ψηφιακή μας στρατηγική, το όραμα μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης μας, προκειμένου να γίνει μια έξυπνη πόλη, αλλά και τις δράσεις που έχουμε εντάξει στο χρηματοδοτικό εργαλείο που κομίζει το Υπουργείο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική προκειμένου ο Δήμος Καλλιθέας, να προσφέρει τις ποιοτικότερες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των έξυπνων πόλεων, να εκσυγχρονίσει την εσωτερική του λειτουργία.
Πιστεύουμε ότι το μέλλον για τις πόλεις, περνάει μέσα από τις έξυπνες λύσεις, από τις έξυπνες πόλεις, και προφανώς από την πράσινη μετάβαση».