Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σεμιναρίων

patt logo_kallitheas

ADLH Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια των επιτυχημένων webinars σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19, σας προσκαλεί σε δια ζώσης συναντήσεις σεμιναρίων. Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλους τους Δημότες σας ΔΩΡΕΑΝ και αφορά τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι δια ζώσης συναντήσεις προγραμματίζονται για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2022 και θα πραγματοποιούνται σε χώρους που θα ορίσει ο Δήμος Καλλιθέας. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα, 24 και 25 Ιουνίου 2022, διεξάγεται το 1ο online Συνέδριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις (μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες https://fb.me/e/1Avxtjqmy). Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ptapatt.gr/sites/default/files/digital_literacy_agenda_jun_2022_0.pdf

Από την Περιφέρεια Αττικής, οι συνεργάτες της δράσης θα επιληφθούν και θα υλοποιήσουν τα σεμινάρια με βάση το επίπεδο και την επιλογή θεματικής ενότητας.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν τα σεμινάρια της Δράσης μας είναι οι εξής:

  1. Βασικές Δεξιότητες για την χρήση του Διαδικτύου
  2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
  8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
    • Η παρακολούθησή των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των Δημοτών σε θέματα διαδικτύου.
    • Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο και τέλος να ενδυναμώσουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία.».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επίσης ανέφερε: «Ο Δήμος Καλλιθέας, μέσα σε ένα πλαίσιο μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, διαθέτει δομές όπως το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, για την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την απεξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του εθισμού στο διαδίκτυο. Επίσης εφαρμόζουμε εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιακών υπηρεσιών και διαδικτυακών συναλλαγών με τους δημότες καθώς και πρόγραμμα τηλεϊατρικής. Οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού αποτελούν ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην κοινωνική ομπρέλα του Δήμου μας και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους πολίτες».

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για την ηλεκτρονική καταχώρηση μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμμή βοήθειας 1512 πατώντας το 4. Ωράριο 8.30-14.30

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

per_tameio_anapt_attikis