Τρισάγιο για τους εκτελεσθέντες στο «Μπλόκο της Καλλιθέας» στις 28 Αυγούστου 1944

Ο Δήμος Καλλιθέας τέλεσε το επετειακό τρισάγιο, στη μνήμη των εκτελεσθέντων ηρώων από τους ναζί, στις 28 Αυγούστου 1944, γνωστό ως το Μπλόκο της Καλλιθέας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στις 7:00 το απόγευμα, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Δοϊράνης.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Σισώη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, από τον Δήμαρχο Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει» Δημήτρη Κάρναβο. Για της δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν στεφάνι οι δημοτικοί σύμβουλοι ως εξής: ο τ. Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής», η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Αυγερινού για την δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα Καλλιθέα». Στεφάνι επίσης κατέθεσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Εθελοντισμού Ζωής Όραμα (ΠέΖΟ) κα. Στέλλα Γεωργίου.
Η τελετή έληξε σε κλίμα συγκίνησης με το προσκλητήριο νεκρών και την ανάγνωση των ηρωικών ονομάτων.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης, ο Βουλευτής Νοτίου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων, Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:
Τιμήσαμε τους ήρωες της Αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών, στο «Μπλόκο της Καλλιθέας» στις 28 Αυγούστου 1944. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της πόλης μας. Είναι χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές.