Η ανακύκλωση στην πράξη στους Δήμους Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου με πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής & του ΕΔΣΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Μαντζαγριωτάκη 74 – 76, 176 76 Καλλιθέα. Τηλ. 213.20.70.401  Email: grtypou@kallithea.gr

anakyklwsh_05-12-2016_2 anakyklwsh_05-12-2016
Στην Καλλιθέα μετά από κοινή πρόσκληση του Αντιπερφερειάρχη Π.Ε Νότιου Τομέα Χρήστου Καπάταη, του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτριου Κάρναβου, Ν.Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ΕΔΣΝΑ.
Σκοπός της συνάντησης είναι η προώθηση ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία μέσω του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας». Οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα το οποίο αφορά τα σχολεία και ανέλυσαν τις λεπτομέρειές του.
Οι δήμαρχοι των τριών δήμων οι οποίοι πρωτοπορούν στον τομέα της ανακύκλωσης αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους δήλωσαν για άλλη μια φορά την προθυμία τους να συμβάλουν στην επιτυχία του προγράμματος.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε, ότι προχωράμε με σταθερά βήματα στο νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση των υλικών.
Η σχολική κοινότητα είναι προνομιακός χώρος για το νέο μοντέλο, ειδικά όταν οι δημοτικές αρχές και η εκπαιδευτική κοινότητα αντιλαμβάνονται το μέγεθος και την σοβαρότητα του θέματος.
Είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης : η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου-Καμπά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας Κωστάκης Εμμανουήλ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πρασίνου του Δήμου Ν.Σμύρνης Κρικρής Γιώργος, ο διευθυντής της β΄θμιας εκπαίδευσης Βαρελάς Άρης, καθώς και πολλοί διευθυντές των σχολείων των τριών δήμων και εκπρόσωποι των Συλλόγων των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων των δήμων.