Σημαντική βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Καλλιθέας

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, το 2016 έκλεισε με ταμειακά διαθέσιμα για τον Δήμο Καλλιθέας ,ύψους 7,7 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 68% από το 2014, όπου τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν σε 4,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, το ίδιο διάστημα μειώθηκε σημαντικά και ο καθαρός δανεισμός του Δήμου κατά 1,4 εκατ. ευρώ, ήτοι 22%.

Σχετικά, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:
«Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την συνεπή προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και περιορισμού της σπατάλης από την διοίκηση μας .
Η προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών του δήμου και διεκδίκησης νέων πόρων αποδίδει καρπούς. Έτσι, για παράδειγμα, αυξήσαμε κατά 60% την απορρόφηση από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, εξασφαλίσαμε με πόρους του Πρασίνου Ταμείου την αγορά της οικίας Δαβάκη, πήραμε δύο φορές έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πριν λίγες μέρες ο Δήμος κέρδισε τη δίκη με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος βάζοντας στο ταμείο του 515.000 ευρώ.
Σημαντικό νέο δεδομένο αποτελεί η δυνατότητα πλέον του Δήμου, να έχει σημαντικά έσοδα από την μαρίνα μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ του κανονισμού της.
Δεν μπορούμε βέβαια να εφησυχάζουμε δεδομένων των γενικότερων δυσμενών συνθηκών και του περιορισμού των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με την ίδια συνέπεια.»