Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας της συνεδρίασης της 25ης Ιουνίου 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας, εκφράζει την αντίρρησή του, για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα:
Διαπιστώσαμε ότι, μετά από τις νέες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, η απόκλιση αντικειμενικής από την εμπορική αξία ακινήτων, στην πόλη της Καλλιθέας, είναι ίσως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και φτάνει το 63%.
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε όλη σχεδόν την Καλλιθέα στερείται λογικής, ενώ συμπαρασύρει την αύξηση φόρων και τελών σε όλη την πόλη. Σημειώνουμε ότι, στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η τιμή ζώνης, αυξάνεται περίπου 50%, μια περιοχή όπου οι περισσότερες κατοικίες είναι κατασκευές πολλών δεκαετιών με ιδιοκτήτες φτωχούς βιοπαλαιστές που έχουν χτυπηθεί καίρια από την κρίση.
Συνεπεία αυτών, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλλιθέα, θα πληρώσουν αυξημένους, μια σειρά από φόρους (ΕΝΦΙΑ, Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, Γονικής Παροχής, Κληρονομιάς, κλπ) ενώ παράλληλα κάποιοι από αυτούς, εξαιτίας της ανωτέρω αύξησης, θα χάσουν ακόμη και κοινωνικά επιδόματα.
Πρόκειται για μια άδικη και παράλογη απόφαση της κυβέρνησης, ευθεία επίθεση στην κοινωνία της πόλης μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση:
Να αναπροσαρμόσει αμέσως τις αντικειμενικές αξίες της πόλης μας στις πραγματικές.
Να καταργήσει την άδικη φορολόγηση του ΕΝΦΙΑ ή να θεσπίσει περισσότερες απαλλαγές για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, σύμφωνα και με τις δικές της προεκλογικές δεσμεύσεις.

Αντίγραφο να επιδοθεί στην αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών, κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου.

To παρόν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας στις 25/6/2018.