Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας της συνεδρίασης στις 16/12/2019

Η πρόσφατη «συμφωνία Λιβύης -Τουρκίας» έρχεται να αναβαθμίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας αμφισβητώντας την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία.

Μια ανυπόστατη και απαράδεκτη «συμφωνία» η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια για να αποτρέψει τετελεσμένα και να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι θετική κάθε στήριξη από τον διεθνή παράγοντα αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων από το ΝΑΤΟ δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό.

Τις κρίσιμες τούτες ώρες είναι απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η χάραξη μιας στέρεης και μακρόπνοης εθνικής στρατηγικής, σε όλα τα επίπεδα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ σοβαρή και για αυτό καλούμε την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα να δημιουργήσουν ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο που θα βάλει φραγμό στα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας.