Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Ο Δήμος Καλλιθέας θα λειτουργήσει τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια όταν λήξει η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ λόγω της επιδημίας.
Το ΕΔΥΥΠΥΥ και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διαθέτουν στους Δήμους ενημερωτικό υλικό από το οποίο μπορεί να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, όπως παρακάτω.

Οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί για την άνοια αποτελούν μέρος των υπηρεσιών που λειτουργούν οι Δήμοι και ακολουθούν τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες των Δήμων λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι άμεσα συνδεδεμένοι και με μονάδες όπως ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ. Οι κατευθυντήριες που ακολουθεί η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών όπως και οι Δήμοι γενικότερα προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/Check-list-hospitals-greek.pdf.
Το Υπουργείο Υγείας έχει δημοσιεύσει οδηγό διαχείρισης της πανδημίας για τους ηλικιωμένους https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6970-h-epidhmia-toy-covid-19-ws-sobarh-psyxopiestikh-synthhkh-gia-thn-trith-hlikia-odhgies-gia-hlikiwmenoys που μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Η Εταιρεία Azlheimer Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ μπορεί να συμβάλλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση διαδικτυακών δράσεων (π.χ. webinars ή με χρήση ραδιοφώνου ή άλλων τοπικών μέσων). Η Εταιρεία καθημερινά πραγματοποιεί δράσεις που γίνονται διαδικτυακά από τα Κέντρα Ημέρας για την άνοια και αναρτώνται συστηματικά και στη σελίδα Facebook του φορέα (https://www.facebook.com/AlzheimerAthens). Επίσης καθημερινά δημοσιεύει υλικό που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την περίοδο https://alzheimerathens.gr/menoumespiti-menoumedrasthrioi/. Ανάλογες δράσεις μπορούν να συζητηθούν σε ηλεκτρονική συνάντηση που θα οργανωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.