«Σινέ Θερινόν» & «Σινέ Τζιτζιφιές»

cineΚαθημερινά από τις 27 Ιουνίου ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται δύο προβολές κινηματογραφικών ταινιών, στις 9 μ.μ. στο «Σινέ Θερινόν» (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) και στις 10 μ.μ στο «Σινέ Τζιτζιφιές» (Ηρακλέους και Αχιλλέως, 10ο Δημοτικό Σχολείο)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΩΣ 9/8:

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «ΠΛΑΘΙΔΟ (Plácido)» – Ισπανική, ασπρόμαυρη ταινία του 1961, διάρκειας 85′, σε σκηνοθεσία Luis Garcia Berlanga με τους: Cassen, Amelia de la Torres, Mari Carmen Jepes.
Μια δραματική κωμωδία για την αληθινή αλληλεγγύη ενάντια στην υποκρισία, την επίδειξη και την ψεύτικη φιλανθρωπία. Σε μια μικρή ισπανική πόλη, μία ομάδα ηλικιωμένων γυναικών αποφασίζουν να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων με ένα δείπνο ΄΄ Καθίστε με έναν φτωχό άνθρωπο στο τραπέζι σας΄΄ Κάθε πλούσιο νοικοκυριό θα έχει έναν άστεγο να δειπνεί μαζί τους εκείνο το βράδυ. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν επίσης μία παρέλαση και σε αυτό βρίσκουμε ταπεινό Plácido. Η ταινία συμπεριλαμβάνεται στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

ΠΕΜΠΤΗ 28/7/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Μπομπ, ο Χαρτοπαίκτης» – Γαλλική, ασπρόμαυρη ταινία του 1955, διάρκειας 104′, σε σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τους: Ροζέρ Ντουσένς, Ιζαμπέλ Κορέι, Ντανιέλ Κοσί.
Ο Μπομπ, πρώην γκάνγκστερ και νυν παθιασμένος χαρτοπαίκτης, θα βρεθεί στριμωγμένος οικονομικά και θα θυμηθεί τα παλιά. Θα οργανώσει τη ληστεία ενός καζίνου στη Ντοβίλ, χωρίς να υποψιάζεται πως η αστυνομία γνωρίζει τις προθέσεις του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς» – Αμερικάνικη, έγχρωμη, ταινία του 2015, διάρκειας 106′, σε σκηνοθεσία Νταν Φόγκελμαν με τους: Αλ Πατσίνο, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζος Πεκ, Μελίσα Μπενουά, Ανέτ Μπένινγκ, Μπόμπι Καναβάλε, Κρίστοφερ Πλάμερ.
Ο Ντάνι Κόλινς είναι ένας 65άρης, παραδομένος στις καταχρήσεις, τη ρουτίνα και τις αρπαχτές ροκ σταρ. Όταν φτάνει στα χέρια του ένα γράμμα που του είχε γράψει πριν από δεκαετίες ο Τζον Λένον, εμπνεόμενος από το αγνό ταλέντο του, ο Κόλινς αποφασίζει να κόψει τα ναρκωτικά, να ξαναβρεί τον αποξενωμένο γιο του και να αναζητήσει την παλιά έμπνευσή του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς» – Αμερικάνικη, έγχρωμη, ταινία του 2015, διάρκειας 106′, σε σκηνοθεσία Νταν Φόγκελμαν με τους: Αλ Πατσίνο, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζος Πεκ, Μελίσα Μπενουά, Ανέτ Μπένινγκ, Μπόμπι Καναβάλε, Κρίστοφερ Πλάμερ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Playmobil: Η Ταινία» – Γαλλοαμερικανική, έγχρωμη, μεταγλωττισμένη animation ταινία του 2019, διάρκειας 99′, σε σκηνοθεσία Λίνο ΝτιΣάλβο. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Η τολμηρή Μάρλα και ο μικρός αδελφός της Τσάρλι ξεκινούν ένα απρόοπτο και γεμάτο συναρπαστικές προκλήσεις ταξίδι στη χώρα των Playmobil.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Το τρένο των δολοφόνων» – Γαλλική, ασπρόμαυρη, ταινία του 1965, διάρκειας 95′, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σεμπαστιάν Γιαπριζό. με τους: Ιβ Μοντάν, Σιμόν Σινιορέ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Κατρίν Αλεγκρέ, Μισέλ Πικολί
Σε ένα νυχτερινό τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Μασσαλία-Παρίσι, έξι επιβάτες μοιράζονται την ίδια καμπίνα, όμως στο τέλος της διαδρομής μία εξ αυτών θα βρεθεί νεκρή στην κουκέτα της. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει η αστυνομία του Παρισιού, όμως το μυστήριο μεγαλώνει καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι συνεπιβάτες του θύματος καταλήγουν επίσης νεκροί.

ΤΡΙΤΗ 2/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Το τρένο των δολοφόνων» – Γαλλική, ασπρόμαυρη, ταινία του 1965, διάρκειας 95′, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σεμπαστιάν Γιαπριζό. με τους: Ιβ Μοντάν, Σιμόν Σινιορέ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Κατρίν Αλεγκρέ, Μισέλ Πικολί

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ “ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” 1ο ΜΕΡΟΣ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Καλλιθεα. Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ και είκοσι επτά χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αυστραλία , οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, , η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 80 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας. Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των “ταξιδιών” του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

ΠΕΜΠΤΗ 4/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Η Μεγάλη Στρατιά των Αφανών Ηρώων» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 1969, διάρκειας 150′, σε σκηνοθεσία Jean-Pierre Melville με τους: Lino Ventura, Simone Signoret, Jean-Pierre Cassel, Paul Crauchet, Paul Meurisse, Claude Mann, Serge Reggiani
Κατεχόμενη Γαλλία, 1942. Ο πολιτικός μηχανικός Φιλίπ Ζερμπιέ είναι ένας από τους αρχηγούς της Γαλλικής Αντίστασης. Ένας προδότης όμως τον καταδίδει στη Γκεστάπο και ο Φιλίπ μεταφέρεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Καταφέρνει όμως να αποδράσει και προσχωρεί στο αντιστασιακό δίκτυο της Μασσαλίας. Προσαρμόζεται στην καθημερινότητα των συντρόφων του και μοιράζεται μαζί τους την μοναξιά, τους φόβους κα την αγωνία τους για την κατάληξη του πολέμου. Ο Φιλίπ όμως, εκτός από την αφοσίωση του στον αγώνα, πρέπει ταυτόχρονα να εντοπίσει τον προδότη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Η νύχτα των βασιλιάδων» – Γαλλοκαναδέζικη – Σενεγαλέζικη, έγχρωμη ταινία του 2020, διάρκειας 92′, σε σκηνοθεσία Philippe Lacôte με τους: Koné Bakary, Steve Tientcheu, Rasmané Ouédraogo, Issaka Sawadogo, Digbeu Jean Cyrille
Ένας νεαρός άνδρας περνά την πρώτη του νύχτα στην πιο άγρια φυλακή της Ακτής Ελεφαντοστού, έναν μικρόκοσμο με απαράβατα τελετουργικά και άγραφους νόμους. Καθώς το κόκκινο φεγγάρι ρίχνει το απόκοσμο φως του, είναι υποχρεωμένος να διηγηθεί ιστορίες στους συγκρατούμενούς του μέχρι την αυγή. Φέρνοντας στο νου τις Χίλιες και μία νύχτες, αυτό το παραισθησιογόνο και ονειρικό παραμύθι μεταμορφώνει τους αρχέγονους μύθους σε φυλαχτό που προστατεύει από τον θάνατο και μας βυθίζει στο μυσταγωγικό σύμπαν μιας ολόκληρης ηπείρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Η νύχτα των βασιλιάδων» – Γαλλοκαναδέζικη – Σενεγαλέζικη, έγχρωμη ταινία του 2020, διάρκειας 92′, σε σκηνοθεσία Philippe Lacôte με τους: Koné Bakary, Steve Tientcheu, Rasmané Ouédraogo, Issaka Sawadogo, Digbeu Jean Cyrille

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ο Γκρινιάρης» – Μεξικανο-βρετανική, έγχρωμη, μεταγλωττισμένη animation ταινία του 2018, διάρκειας 97′, σε σκηνοθεσία Αντρές Κούτουριερ Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Ο μικρός Τέρι μεταφέρεται άθελά του σε ένα μαγικό βασίλειο, όπου μαζί με μια αλλοπαρμένη πριγκίπισσα πρέπει να βρει το κλειδί της ευτυχίας προτού ο μάγος Γκρινιάρης το πάρει στα χέρια του και το καταστρέψει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Τι θα πει ο κόσμος» – Γερμανονορβηγική – γαλλοσουηδική-δανέζικη, έγχρωμη ταινία του 2017, διάρκειας 106′, σε σκηνοθεσία Ιράμ Χακ με τους: Μαρία Μοζχντάχ, Αντίλ Χουσεΐν, Εκαβαλί Κάνα
Η Νίσα είναι μια έφηβη κοπέλα σαν όλες τις άλλες, που ζει στη Νορβηγία. Οταν βρίσκεται έξω, ή στο σχολείο, φλερτάρει, διασκεδάζει, κάνει ό,τι κάνουν και όλα τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Στον δικό μας (δυτικό) κόσμο. Οταν όμως βρίσκεται στο σπίτι της, ή στον στενό οικογενειακό της κύκλο, υποδύεται, όσο μπορεί, την τέλεια Πακιστανή κόρη. Ομως η εύθραυστη αυτή ισορροπία που με τόση άνεση συντηρεί καθημερινά, σαν να πρόκειται για δεύτερη φύση της, καταρρέει απότομα όταν ο πατέρας της την πιάνει στο κρεβάτι με το αγόρι της. Αποφασίζοντας να την τιμωρήσει παραδειγματικά, ουσιαστικά την απαγάγει και την στέλνει παρά τη θέλησή της στο Πακιστάν, αναγκάζοντάς την να μείνει με συγγενείς που δεν έχει γνωρίσει ποτέ, σε μια χώρα που της είναι παντελώς άγνωστη.

ΤΡΙΤΗ 9/8/2022
21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Τι θα πει ο κόσμος» – Γερμανονορβηγική – γαλλοσουηδική-δανέζικη, έγχρωμη ταινία του 2017, διάρκειας 106′, σε σκηνοθεσία Ιράμ Χακ με τους: Μαρία Μοζχντάχ, Αντίλ Χουσεΐν, Εκαβαλί Κάνα

Διευθύνσεις χώρων θερινού σινεμά:

  • ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ: Πρώην εγκαταστάσεις ΙΚΑ επί της οδού Εσπερίδων.
  • ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ: 10ο Δημοτικό σχολείο (Ηρακλέους & Αχιλλέως).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9570001, Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00 & στο www.kallithea.gr