ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν ξανά εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται: Α. ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται, Β. ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους και Γ. ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση:

pinakas_epidomatwn

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.
β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.
γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου καθώς και στο e-mail που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.

Έως τότε η εξυπηρέτηση του κοινού (πληροφορίες, υποβολή αιτήσεων κ.λ.π.) στο Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και στο Τμήμα Πρόνοιας θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα:
Τμήμα Πρόνοιας: ΚΕΑ (2132101231,33)
Κέντρο Κοινότητας: 2109536834
Κ.Ε.Μ.: 2109561769
Ή
Ηλεκτρονικά στα παρακάτω e-mail:

  1. kk-kem@kallithea.gr για το Κέντρο Κοινότητας και Κέντρο Ένταξης Μεταναστών.
  2. protokollopronoia@gmail.com για το τμήμα Πρόνοιας.

Με ραντεβού ή/και ηλεκτρονικά (με email) θα εξυπηρετούνται στο Κ.Κ.-Κ.Ε.Μ. και δικαιούχοι άλλων παροχών (Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Επίδομα Γέννησης, Αναπηρικά Επιδόματα κ.λ.π).