4ο Kallithea Night Run – “Ελάτε να κάνουμε την Νύχτα-Μέρα”

FOTO KALLITHEA NIGHT RUN 2019Με σύνθημα “Ελάτε να κάνουμε την Νύχτα-Μέρα” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Καλλιθέας η Συνέντευξη Τύπου για το 4ο Kallithea Night Run, που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και της Περιφέρειας Αττικής το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.
Ο πρόεδρος της Ο.Ε του Αγώνα και Α’ αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε την τεράστια απήχηση, που έχει το Kallithea Night Run εδώ και τέσσερα χρόνια στο δρομικό κίνημα με τις συμμετοχές να αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τις 5.000!
Στην παρουσίαση του αγώνα στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημάκος στάθηκε, επίσης, στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του Kallithea Night Run ενώ τόνισε ιδιαιτέρως τον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα και τη στήριξη του Συλλόγου στο MDA Ελλάς με πρέσβειρα την Κέλλυ Λουφάκη, την οποία και ευχαρίστησε θερμά.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, προσκάλεσε όλον τον κόσμο να έρθει να τρέξει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας περιμένουμε όλους να χαρούμε, να διασκεδάσουμε και να τρέξουμε σε μια όμορφη διαδρομή σε μια πολύ όμορφη πόλη, δίνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας και τις πόλεις μας διαφορετικά με ευεξία, με βάδισμα και τρέξιμο για να έχουμε όλοι μια καλύτερη φυσική κατάσταση».
Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου χαιρέτησε τον αγώνα επισημαίνοντας: «Μετά το Kallithea Half Marathon άλλος ένας μεγάλος αγώνας, από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας. Με ένα δυναμικό σύνθημα “ελάτε να φωτίσουμε την Καλλιθέα”, που διαχέει το μήνυμα και μας κινητοποιεί να βγούμε στους δρόμους και να τρέξουμε σε μια από τις πιστοποιημένες διαδρομές. Και ο αγώνας αυτός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και αναδεικνύει την κουλτούρα του μαζικού Αθλητισμού έχοντας πολλαπλά οφέλη. Ραντεβού το Σάββατο στην Εκκίνηση των 5 km ακολουθώντας την Πρέσβειρα του αγώνα, Κέλλυ Λουφάκη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Μανώλης Κωστάκης τόνισε ότι: «Άλλο ένα μεγάλο δρομικό γεγονός, που διοργανώνει ο Φιλαθλητικος Σύλλογος Καλλιθέας στον Δήμο μας. Το σύνθημα «ελάτε να φωτίσουμε όλοι μαζί την Καλλιθέα» είναι και το μήνυμα του Αγώνα για μαζική συμμετοχή των Καλλιθεατών αλλά και δημοτών από όλη την Αττική. Ένας αγώνας, που στέλνει το μήνυμα του μαζικού αθλητισμού αλλά και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την πόλη μας».
Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Kallithea Night Run, μιας και μέρος των εσόδων του Αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του MDA Ελλάς, ενός φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000 με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, οι οποίες αφορούν σε πολυπληθείς ομάδες παθήσεων γενετικής κυρίως προέλευσης, που πλήττουν κυρίως το μυϊκό σύστημα. Η δράση του MDA στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και στον εθελοντισμό.
Η Διευθύντρια του MDA Ελλάς, Αντιγόνη Καρρά στην ομιλία της αφού ευχαρίστησε τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας για την υποστήριξη του στο Σωματείο, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του ΜDA Ελλάς και έστειλε παντού το μήνυμα «ότι αυτή η βραδιά δεν θα φωτίσει μόνο τους δρόμους της Καλλιθέας αλλά και τα πρόσωπα όλων όσων πάσχουν από νευρομυικές παθήσεις».
Από την πλευρά της, η Κέλλυ Λουφάκη, Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας με αμαξίδιο και Πρέσβειρα του 4ου Kallithea Night Run και του BeActive Hellas, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να αθλούμαστε, να είμαστε ενεργοί όλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες τις ηλικίες και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με πίστη και δύναμη ενώ παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης και τη σπουδαιότητα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Τέλος, έδωσε ραντεβού με όλο τον κόσμο στην Εκκίνηση των 5 km -όπου θα συμμετέχει και η ίδια για 2η φορά – με σύνθημα «ελάτε να φωτίσουμε όλοι την Καλλιθέα στις 19 Οκτωβρίου και να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο του MDA Ελλάς».
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το 4ο Kallithéa Night Run εντάσσεται για 2η συνεχή χρονιά στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BeActive Hellas, σύνθημα του οποίου είναι να «είμαστε ενεργοί» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, το παρών δημοτικοί σύμβουλοι, χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα, δημοσιογράφοι, αθλητές, εθελοντές και φίλοι του δρομικού κινήματος.

*** Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τον αγώνα συνεχίζονται έως την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 μέσα από το επίσημο site του αγώνα www.kallitheanightrun.gr και στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά 17:00-19:30 έως την Τετάρτη 16/10.

Site: www.kallitheanightrun.gr
Facebook: Kallithea Night Run
Instagram: kallitheanightrun

Το Γραφείο Τύπου του Kallithea Night Run