Μέτρα προστασίας για τις Σχολικές Μονάδες της πόλης μας για τον κίνδυνο της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων

Όσον αφορά στις ιογενείς λοιμώξεις, έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τις Σχολικές Μονάδες της πόλης μας για τον κίνδυνο της έξαρσης αυτών των λοιμώξεων.
Ήδη από τις 28/1/2020 έχουν σταλεί στα σχολεία από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου οι απαραίτητες οδηγίες εμβολιασμού και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό κάθε σχολείου, όπως προτείνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, προς ανάρτηση και ενημέρωση όλων.
Επίσης, έγινε ήδη διανομή αλκοολούχου αντισηπτικής γέλης, καθώς και μασκών προστασίας προσώπου στα σχολεία, ενώ συνεχίζονται και επαναληπτικές διανομές, όπου υπάρχει ανάγκη. Ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί και εξασφαλιστεί ήδη ικανό απόθεμα υλικών ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα ακόμα και αν παρουσιαστεί έλλειψη στην αγορά λόγω αυξημένης ζήτησης.
Ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις των σχολείων για την διαθεσιμότητα παιδιάτρου, και μάλιστα με την εξειδίκευση του επιδημιολόγου για πρόσθετες οδηγίες όπου χρειαστεί αλλά και για την εξέταση τυχόν υπόπτου κρούσματος. Η εξέταση γίνεται, με την σύμφωνη έγγραφη συναίνεση των γονέων.
Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των Σχολείων ώστε να ενημερωνόμαστε για τον ακριβή αριθμό των επίνοσων παιδιών αλλά και να διακόψουμε την λειτουργία κάποιας Σχολικής Μονάδας, αν χρειαστεί, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός απωλειών, ώστε να προστατευτούν τόσο οι επίνοσοι όσο και οι υγιείς μαθητές.
Με την άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων για την λήψη των κατάλληλων μέτρων και την απομόνωση των επίνοσων, υπήρξαν σχολεία με ελάχιστα περιστατικά, στα επίπεδα περίπου κάθε έτους αυτήν την περίοδο.
Εξακολουθούμε ωστόσο να είμαστε σε επαγρύπνηση και καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και με την Δ’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης για αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με γνώμονα την ψυχραιμία και την ενδεδειγμένη ιατρική πρακτική.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19