«Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», 2ος χρόνος

Για συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καλλιθέας παρουσιάζει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα»!
Λόγω των υγειονομικών μέτρων οι παραστάσεις φέτος δεν θα δοθούν, όπως πέρσι στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αλλά θα προβληθούν διαδικτυακά.
Όπως και το 2020, έτσι και φέτος ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε πληθώρα παραστάσεων κεντρικών αθηναϊκών θιάσων, που «μ’ ένα κλικ» θα φτάνουν στο σπίτι σας, κάθε Δευτέρα –από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαΐου- στις 8.30 μ.μ.

Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος ΚαλλιθέαςΜιλώντας για «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά, για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε στην πόλη μας, έναν νέο θεσμό: «Το θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα».
Λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, οι παραστάσεις φέτος θα είναι διαδικτυακές, χωρίς όμως να υστερούν σε ποιότητα και διάρκεια. Το αντίθετο μάλιστα, γιατί αυτή τη χρονιά οι δημότες μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, έντεκα από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις κεντρικών σκηνών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Φέτος όμως είμαστε διπλά χαρούμενοι για τον θεσμό αυτό, διότι δίνουμε την δυνατότητα και στα άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν μια σειρά από τις παραστάσεις αυτές καθώς θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπότιτλοι. Έτσι, μπορούμε να προσφέρουμε σε ακόμη πιο πολλούς συμπολίτες μας μια ανεπανάληπτη εμπειρία πολιτισμού.
Το θέατρο είναι μια ελληνική παρακαταθήκη στον παγκόσμιο πολιτισμό και προσφέρει στον θεατή την κυριολεκτική έννοια της ψυχαγωγίας. Προσφέρει την ψυχική ανάταση συνδυάζοντας το συναίσθημα με την παιδεία, και με την ανάδειξη υψηλών ιδεών.

Σας περιμένουμε όλους».

Λάζαρος Λασκαρίδης, αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΓια το ίδιο θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης επεσήμανε:
«Πριν από ένα χρόνο (4 Φεβρουαρίου 2020) ο Δήμος Καλλιθέας τάραξε τα νερά, αναλαμβάνοντας μια πρωτοβουλία υψηλού ρίσκου: Κάθε Δευτέρα μία παράσταση κεντρικής αθηναϊκής σκηνής, ανέβαινε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, γεγονός που αγκαλιάστηκε από τις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες κι άρχισε να συζητιέται έντονα στους κύκλους του Πολιτισμού και όχι μόνο.
Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν ιδέες, τίποτα δεν πέφτει στο κενό. «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» είναι πλέον ένας θεσμός, που έχει στέρεες βάσεις στο οικοδόμημα της πόλης. Δεν κατάφεραν να τον ξεριζώσουν, ούτε οι πρόβες με μάσκες, ούτε οι κλειστές αίθουσες.
Μόνο για φέτος, θέλουμε να πιστεύουμε, το «τρίτο κουδούνι» στην πόλη μας θα χτυπήσει διαδικτυακά, με μεγάλες παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται εκείνες του Εθνικού Θεάτρου, γνωστών θιάσων και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διότι, σε αυτή την πόλη ο Πολιτισμός δεν σταματά ποτέ, δίνει τον τόνο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Και το θέατρο, που είναι η πεμπτουσία του Πολιτισμού, φτάνει στα σπίτια μας».

Ο κάθε κάτοικος Καλλιθέας μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση του στην παράσταση, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1o βήμα: Έξι ημέρες πριν από την έναρξη της παράστασης (π.χ. για εκείνη της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου από τις 8 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα) στέλνετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο dhmiourgia@kallithea.gr, στο οποίο θα αναγράφονται:

  • Το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερομένου
  • Η διεύθυνση κατοικίας του
  • Ο αριθμός του σταθερού του τηλεφώνου κι ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ που αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία του

→ Εκτός από το dhmiourgia@kallithea.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και στο theatrodefteraskallithea@gmail.com

2ο βήμα: Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλλιθέας κατανέμει, στη συνέχεια, τα μηνύματα κατά σειρά λήψης ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός εκείνων που μπορούν να πάρουν κωδικούς για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την κάθε παράσταση. Αν δεν βρεθεί το e-mail στα εισερχόμενα μηνύματα, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές. Διαφορετικά επικοινωνήστε με το τηλ. 210-9570001 (8 π.μ.-3 μ.μ.)

3ο βήμα: Τρεις ημέρες αργότερα (αν χρειαστεί και λίγο μετά) ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ηλεκτρονικά έναν κωδικό, με τον οποίο ο ίδιος αλλά και όσοι βρίσκονται μαζί του εκείνη τη στιγμή μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την παράσταση, αφού πρώτα τον τοποθετήσουν λίγο πριν από την έναρξη (8.30 μ.μ.) σε διεύθυνση που, επίσης, θα τους αποσταλεί.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Είναι διαφορετικός ο αριθμός των κωδικών που διατίθενται για κάθε παράσταση (π.χ. σε μία μπορεί να είναι 400 και σε άλλη ως 2.000)
  • Η αποστολή κωδικών γίνεται δωρεάν από τον Δήμο Καλλιθέας, ο κάθε αποδέκτης δεν πληρώνει απολύτως τίποτα
  • Κάθε οικογένεια δεν χρειάζεται να αποστείλει περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά μηνύματα για κάθε παράσταση
  • Κάθε αποδέκτης του κωδικού απαγορεύεται να τον αποστείλει σε άλλον ενδιαφερόμενο, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του συστήματος και τη μη προβολή της παράστασης
  • Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή και ολόκληρης της παράστασης καθώς και κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής.
  • Σε περίπτωση που υπάρξει αθρόα υποβολή αιτημάτων για παρακολούθηση, θα προτιμώνται οι νέοι αιτούντες, δηλ. εκείνοι που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη παράσταση
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της παράστασης σε άλλο χρονικό διάστημα πέραν του προγραμματισμένου. Παρακαλούμε μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στη σελίδα προβολής
  • «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» δεν θα είναι ανοικτό τη Μεγάλη Δευτέρα (26 Απριλίου) και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου (3 Μαΐου)
  • Στις πέντε από τις παραστάσεις που θα προβληθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα ελληνικών υπότιτλων, για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής
  • Στην περίπτωση που επιτραπεί η διενέργεια παραστάσεων σε αίθουσες με πληρότητα θέσεων, ενδέχεται κάποιες από τις προγραμματισμένες να δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου). Περισσότερες πληροφορίες στο www.kallithea.gr
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ
ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ
ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ
ΔΕΙΠΝΟ
ΔΕΙΠΝΟ
Γιούγκερμαν
ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ
ψευτοσπουδαιες
ΨΕΥΤΟΣΠΟΥΔΑΙΕΣ
Τρεις Αδερφές
ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ
ΣΑΤΑΝΕΡΙ
ΣΑΤΑΝΕΡΙ
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ
ΠΕΡΣΕΣ
ΠΕΡΣΕΣ