Αλλαγές & τροποποιήσεις στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2022” του Δήμου Καλλιθέας. Επέκταση του προγράμματος μέχρι τις 9 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Καλλιθέας ανακοινώνει την επέκταση μέχρι τις 9 Οκτωβρίου του προγράμματος Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2022 καθώς και τροποποιήσεις σε αυτό:

  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου (Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων) θα ανέβει θεατρική παράσταση «Take me Home», ένα ροκ μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα, σε μυθοπλασία της Τάνιας Χαροκόπου και μουσική Ανδρέα Κουρέτα, εμπνευσμένο από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστεί ο Κώστας Αρζόγλου, με μια πλειάδα άλλων γνωστών ηθοποιών.

Η παράσταση χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και αντικαθιστά τη συναυλία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει ο αυτός φορέας για την ίδια ημέρα και ώρα στον Δήμο μας.

  • Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» θα δοθεί η συναυλία «Μελωδίες Μνήμης» της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας, που είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και η οποία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο.
  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 στο Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου (Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων) θα προβληθεί η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της σεζόν «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα και Κατερίνα Γερονικολού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
  • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 η όπερα του Antonio Vivaldi «Farnace, ο βασιλιάς του Πόντου» με τη Μαρίτα Παπαρίζου θα δοθεί στον Ιερό Ενοριακό Καθολικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Σοφοκλέους 138) και όχι στο χώρο που είχε προγραμματιστεί αρχικά.
  • Η προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου έκθεση βιβλίου από βιβλιοπωλεία της πόλης δεν θα πραγματοποιηθεί. Όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις για τα «2α Χαροκόπεια 2022», θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο καθιερωμένο χώρο (Παναγή Τσαλδάρη στη διασταύρωση με τη Χαμοστέρνας)
  • Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 στην πλατεία Κύπρου, συναυλία με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων
  • Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120) θα γίνει η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Κατάδεσμος» της Μαριανίνας Βεντούρη και «Αόρατο Κορίτσι» της Μαρίας Πασλή. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο γειτονικό Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου).
  • Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου) θα προβληθεί η νορβηγική ταινία «Η απόφαση του βασιλιά», παραγωγής 2016 και διάρκειας 133’
  • Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου) θα προβληθεί η ισπανική ταινία «Ο Μπάλας», παραγωγής 2002 και διάρκειας 90’
  • Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου) θα ανέβει το παιδικό μιούζικαλ «Λάχανα και Χάχανα- Ο Καλός μου Εαυτός», σε μια παράσταση που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου και αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
  • Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου) το Θέατρο Σκιών του Τάσου Γεωργίου, θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Παρκ».