Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την Πλατεία Κύπρου & Πλατεία Ηρώων

Με τη υπ αρ. 3/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλλιθέας αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την Πλατεία Κύπρου και Πλατεία Ηρώων.
Οι ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, θα ισχύουν από την Παρασκευή 5/6/2020 και τις ώρες 20:00 έως 00:30, καθημερινά.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τεχνική έκθεση οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

  1. Απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας στα τμήματα των οδών: α) Λασκαρίδου από Σιβιτανίδου έως Μ. Καραολή και από Σιβιτανίδου έως Α. Δημητρίου και β) Σαπφούς από Σιβιτανίδου έως Μ. Καραολή και από Σιβιτανίδου έως Α. Δημητρίου, εξαιρουμένων των οχημάτων άμεσης ανάγκης και εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, με ταυτόχρονη καθολική απαγόρευση της στάθμευσης.
  2. Προειδοποιητική σήμανση των τμημάτων των οδών: α) Λασκαρίδου από Μαντζαγριωτάκη έως Μ. Καραολή και από Φιλαρέτου έως Α. Δημητρίου και β) Σαπφούς από Μαντζαγριωτάκη έως Μ. Καραολή και από Φιλαρέτου έως Α. Δημητρίου. Στα τμήματα αυτά – που καθίστανται αδιέξοδης κυκλοφορίας – και θα επιτρέπεται η προσέγγιση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων που σταθμεύουν σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ή εξυπηρετούν παρακείμενες ιδιοκτησίες (μόνιμοι κάτοικοι).

kykloforiakes_1Αναλυτικά, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φαίνονται στο επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα και θα ισχύσουν από την τοποθέτηση των αναγραφόμενων σε αυτό σημάτων ρύθμισης κυκλοφορίας. Σε όλα τα σήματα ρύθμισης κυκλοφορίας θα αναγράφονται οι ώρες εφαρμογής των προσωρινών μέτρων.
Ο περιορισμός των τμημάτων των οδών που θα δοθούν στην κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων θα γίνει με την τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών τοποθετημένων σε απόσταση ικανή που να επιτρέπει την διέλευση αμαξιδίων ΑΜΕΑ και βρεφών, ποδηλάτων και πεζών ή με άλλα κατάλληλα μέσα όπως πλαστικά στηθαία τύπου New Jersey.

Συνημμένα: