«Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020» από τον Δήμο Καλλιθέας: Το πρόγραμμα

Τo πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020» παρουσίασαν απόψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης.
Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο κύκλο προβολών και παραστάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του, είναι τα εξής:

  • Καθημερινά από τις 22 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου πραγματοποιούνται δύο ή τρεις προβολές και παραστάσεις.
  • Πέραν του «Σινέ Θερινόν» που θα λειτουργήσει για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι, συστήνεται και το «Σινέ Τζιτζιφιές», με διαφορετικές ώρες προβολών.
  • Ενισχύονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα της πόλης. Στο νότιο πέραν της λειτουργίας του νέου θερινού κινηματογράφου, υπάρχει πάντα το «Ρεμπέτικο Τριήμερο» (18-20 Ιουλίου) αλλά και άλλες ακόμα εκδηλώσεις. Στο βόρειο τμήμα, δημιουργείται ένας νέος θεσμός, τα «Χαροκόπεια», για την εβδομάδα 28 Σεπτεμβρίου- 4 Οκτωβρίου.
  • Για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα δίδονται παραστάσεις θεάτρου σκιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Επίσης, κάθε Πέμπτη από τις 9 Ιουλίου ως τις 28 Αυγούστου, σε αντίστοιχα σημεία, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες-μουσικά αφιερώματα.
  • Από τις μεγάλες συναυλίες, επισημαίνονται εκείνες με τον Σταύρο Σιόλα και τους ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ (1 Ιουλίου στην πλατεία Τζιτζιφιών), με τον Πασχάλη, την εμβληματική μορφή των ‘60s (9 Ιουλίου, στο 4ο Λύκειο, Ελ. Βενιζέλου 175), με τον Στέλιο Διονυσίου (20 Ιουλίου στην πλ. Τζιτζιφιών), την Κερασία Σαμαρά (3 Αυγούστου, τη μέρα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στην επικάλυψη του ποταμού, Π.Τσαλδάρη και Φιλαρέτου) και με τη Ρίτα Αντωνοπούλου (5 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, με καθημερινές παραστάσεις και συναυλίες, που θα ολοκληρωθούν και στις 15 του ιδίου μηνός με την όπερα «Διδώ και Αινείας» και τη σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε όλο το χρονικό διάστημα (22 Ιουνίου- 4 Οκτωβρίου), είναι προγραμματισμένες, ακόμα, θεατρικές παραστάσεις –με εναρκτήρια εκείνη, στις 2 και 13 Ιουλίου, της «Ζωής μετά» του Αρκά, με τους Θανάση Βισκαδουράκη, Γιώργο Γιαννόπουλο και Σοφία Βογιατζάκη, συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής (15, 22 και 29 Ιουλίου και 17 Σεπτεμβρίου), του Δημοτικού Ωδείου «Οδυσσέας Δημητριάδης» (18-19 Σεπτεμβρίου) καθώς και εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.
Τέλος, στο πλαίσιο των «Χαροκοπείων» και σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Καλλιθέας, θα λειτουργήσει επί μία εβδομάδα έκθεση βιβλίου, κάτι νέο για τη ζωή της πόλης.